Verliefd op Brugge

Brugge, een stad om verliefd op te worden. Maak een romantische boottocht over de grachten, wandel hand in hand over de kasseien en bekijk de mooiste geveltjes en steegjes. Deze Belgische stad met zijn bezienswaardigheden staat meerdere keren op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is heel bijzonder. Op slechts twee uur met de auto van Nederland!

Dit moet je doen in Brugge
De beste tip die we je kunnen geven: ga wandelen! Brugge is net een openluchtmuseum, met authentieke gevels, straten van kasseien en grachten. Heb je toch wel erg veel stappen gemaakt? Stap dan in een van de vele koetsjes aan de Markt en laat je een half uur door de historische kronkelstraten vervoeren. Veel romantischer wordt het niet…

Brugse Zot
Brugge telt honderden cafés, restaurants en brasseries waar je geniet van lokaal gebrouwen biertjes, verse pralines en natuurlijk heerlijke zoute Belgische frietjes. Strijk neer op een terras aan het Walplein en bestel bijvoorbeeld een Brugse Zot, het meest kenmerkende bier van de stad.

Kant, antiek en boetieks
De belangrijkste winkelstraten van Brugge zijn de Steenstraat en de Noordzandstraat, hier zijn de bekende merken gevestigd. Voor kleinere boetiekjes moet je in de zijstraatjes zijn en voor antiek en brocante loop je naar de Hoogstraat en de Langestraat. Typisch voor Brugge is het handgemaakte kant. In de Breidelstraat vind je zeker een leuk souvenir voor thuis.

Ibis Brugge Centrum
In een middeleeuws gebouw, in het historische centrum van Brugge staat hotel Ibis Brugge Centrum. Vanuit het hotel loop je zo door de gezellige Katelijnestraat, naar de Onze-Lieve-Vrouwe kerk of het Belfort. Terug in het hotel kun je in het restaurant aanschuiven voor regionale specialiteiten of even iets drinken in de bar, met 24-uurs snackservice. De kamers zijn, net als de rest van het hotel, modern en comfortabel ingericht. Onder het hotel is een parkeergarage (tegen betaling).

Verblijfsduur & prijs

3 dagen vanaf € 85,- per persoon


Reispartner

TUI
TUI
Volmerlaan 3
2288 GC
Rijswijk

0900 - 8847 (70 cent per gesprek)
www.tui.nl
v.a. pp.€ 85,-
Algemeen Dagblad
Brabants Dagblad
BN DeStem
De Gelderlander
De Stentor
Eindhovens Dagblad
PZC
Tubantia