Aan het stuwmeer van Bitburg

Daar zit u dan. Heerlijk op uw gemak op het terras van uw hotel. U kijkt een beetje dromerig uit op het helderblauwe water van het stuwmeer van Bitburg. Langzaam daalt de zon waardoor de beboste bergen in een betoverende schemer worden gezet. U heeft zojuist genoten van het diner van chef-kok Martin Roser, die u heeft verwend met lokale specialiteiten en verfijnde delicatessen uit de internationale keuken. U neemt een ‘Bit’ om de dag af te sluiten en u maakt alvast plannen wat u de volgende dag allemaal kunt doen.

Het plaatsje Bitburg is vooral bekend van zijn gelijknamige bier, dat hier wordt gebrouwen. Overal in Duitsland kom je wel de reclamespreuk “Bitte ein Bit tegen”. Een rondleiding door de brouwerij is dus een prima optie. Duurt goed een uur, exclusief proeven. Of u bezoekt Villa Otrang, een oude Romeinse villa uit 100 A.C. De zeer goed bewaard gebleven mozaïeken zijn absoluut prachtig en de kleine toegangsprijs elke cent waard. Wandelaars en fietsers halen hier hun hart op.

Het Dorint Seehotel & Resort Bitburg/Südeifel ligt midden in de ongerepte natuur van de Zuid-Eifel in het schilderachtige Prümtal, vlakbij Luxemburg. Dit deel van Duitsland wordt gelukkig nog niet overspoeld door de drukte van het massatoerisme. Heel vaak heeft u de natuur voor u alleen. En als u dan na een lange dag in de frisse buitenlucht voldaan terugkeert, kunt u gebruikmaken van de uitgebreide hotelfaciliteiten zoals het overdekte zwembad, sauna’s, zonnebanken, bowlingbanen, tennis-, squash- en badmintonbanen. Doe een cursus Yoga- of Nordic-walking. Ga mountainbiken of inlineskaten. Het kan allemaal. Of zeg opnieuw “Bitte ein Bit” tegen de meneer of mevrouw van de bediening. Proost!

Aanbieding

  • 2 overnachtingen
  • 2 x uitgebreid ochtendbuffet
  • 1 x 3-gangendiner of koud/warm buffet
  • Gratis gebruik sauna, zwembad en fitness

Verblijfsduur & prijs

3 dagen vanaf € 89,- per persoon


Reispartner

Nuwegexclusief.nl
Nuwegexclusief.nl
Apeldoornseweg 22
7351 AB
Hoenderloo

info@nuwegexclusief.nl
www.nuwegexclusief.nl
v.a. pp.€ 89,-
Algemeen Dagblad
Brabants Dagblad
BN DeStem
De Gelderlander
De Stentor
Eindhovens Dagblad
PZC
Tubantia