Fietsen op geliefd Schier

Het eiland Schiermonnikoog is geliefd vanwege de aanwezige rust en ruimte. Het grootste gedeelte van dit veelzijdige eiland is natuurgebied, met volop duinen, strand, bossen, wad en polder. Schiermonnikoog is niet voor niks één van de twintig Nationale Parken van Nederland. Via een route van ongeveer 30 km, kunt u op eigen gelegenheid het complete eiland verkennen.

Schiermonnikoog is het kleinst bewoonde Friese Waddeneiland, met 933 inwoners (per 1 januari 2018), en is 20 kilometer lang en 4 kilometer breed. Het enige dorp op het eiland heet ook Schiermonnikoog. Een aantal eilanders spreekt nog de oorspronkelijke eilander taal, vereeuwigd in het Eilander Wezzenbúek (woordenboek) én in het eilander volkslied. Het eiland Schiermonnikoog is autoluw en is dan ook met name geliefd vanwege de aanwezige rust en ruimte. Het grootste gedeelte van dit veelzijdige eiland valt onder Nationaal Park Schiermonnikoog, met volop duinen, strand, bossen, wad en polder. Schiermonnikoog is in 1989 uitgeroepen tot één van de twintig Nationale Parken van Nederland. De helft van alle planten en bloemen die in de Nederlandse flora staan vermeld, zijn op dit waddeneiland te vinden. Ook staat Schiermonnikoog bekend als vogeleiland: zelfs in het toeristisch hoogseizoen huizen hier nog altijd veel meer vogels dan mensen. Kortom een prachtige plek voor een ontdekking per fiets! 

Dagprogramma

In de ochtend vertrekken we vanaf onze opstapplaatsen naar Lauwersoog, voor de oversteek per veerboot naar Schiermonnikoog, We komen hier rond 10.30 uur aan. Na aankomst ontvangt u uw fiets en kunt u gaan genieten van alles wat dit zeldzame eiland u te bieden heeft. Om 16.30 uur vertrekt de veerboot weer en om 17.15 uur komen we aan op het vasteland. Na aankomst in Lauwersoog wacht u een diner in een lokaal restaurant. Na de maaltijd reizen we terug naar uw opstapplaats waar u tussen 21.30 en 23.00 uur zult aankomen.

Vertrekdata

  • 2 oktober 2018
  • 9 oktober 2018

Inbegrepen

  • Vervoer per tourist-class touringcar vanuit eigen regio
  • Overtocht Lauwersoog - Schiermonnikoog v.v.
  • Fietshuur (met versnelling) op Schiermonnikoog
  • Diner in Lauwersoog

Verblijfsduur & prijs

1 dag vanaf € 69,50 per persoon

Toeslagen & extra's 

- Elektrische Fiets € 12,50 p.p. 

Programmawijzigingen voorbehouden Minimum deelname 25 personenReispartner

Maaskant Reizen
Maaskant Reizen
Mr. van Coothstraat 14
5397 AR
Lith

0412 - 48 28 28
info@maaskant.nl
www.busreizen-maaskant.nl
v.a. pp.€ 69,50
Algemeen Dagblad
Brabants Dagblad
BN DeStem
De Gelderlander
De Stentor
Eindhovens Dagblad
PZC
Tubantia